domingo, 25 de noviembre de 2012

Rigau considera la reforma de Wert una "ofensiva total" contra l'Estatut


La 'consellera d'EducacióIrene Rigau, ha advertit de que la reforma de la ensenyansa no universitaria plantejada pel ministre José Ignacio Wert i aprobada avui per el Gobern es "inaceptable" i suposa una "ofensiva total" contra l'estructura fixada per l'Estatut.
Amb declaracions als periodistes, Rigau ha reaccionat aixi al avantprojecte de la reforma d'enseñanza no universitaria aprobada aquest divendres perl Consell de Ministres, que preveu que la administració central augmenti la seva capacitat de fixar els continguts educatius fins al  65% del currículum en el cas de comunitats amb la llengua cooficial I el 75% per la resta.
La 'consellera' de Educació, Irene Rigau.
La proposta, presentada a roda de premsa pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert, senyala que al Gobern li correspon l'establiment de les competencies mínimes que han d'adquirir els alumnes, els criteris de l'evaluación i les proporcions curriculars senyalades com a legislació bàsica.
Rigau ha insistit en que no es necesari "recentralizar" el sistema educatiu i ha remarcat que al Estat no li correspon evaluar a cada un dels alumnes. Per aquest motiu, ha advertit de que la reforma impulsada pel Gobern es desde el punt de vista competencial "inacceptable".
Segons la 'consellera', l'últim responsable d'aquesta "ofensiva" es el president del Gobern,Mariano Rajoy, a pesar que el portaveu que ha donat a coneixer el seu contingut hagi fos el ministre Wert.

No hay comentarios:

Publicar un comentario