viernes, 14 de diciembre de 2012

La universitat catalana fa pinya contra la "llei Wert" i blinda el català a la nova selectivitat

L'ensenyament superior també fa pinya contra l'anomenada "llei Wert". Els rectors de les dotze universitats catalanes han firmat un acord en suport del model actual d'immersió lingüística i per mantenir una prova d'accés comuna a totes les universitats públiques catalanes. I és que una de les novetats de la reforma educativa és la introducció d'una revàlida al final del Batxillerat, prova que no inclou el català, i que cada universitat pugui decidir quina mena de filtre aplica a l'hora d'admetre alumnes. 

Per aquest motiu, els rectors de les universitats catalanes consideren que l'avantprojecte de llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce) atempta contra el model actual d'ensenyament en català i empitjora el model actual d'accés a la universitat. És per això que la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya advoca per fer una "prova coordinada d'accés als estudis universitaris que complementi la revàlida", que es faci de manera anònima i simultània en totes les universitats que inclouria proves específiques i també una prova de llengua catalana.

L'acord l'han presentat, en roda de premsa, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona i president de l'Associació Catalanes d'Universitats Públiques (ACUP), Francesc Xavier Grau, i "anticipa", segons ha explicat el conseller, el posicionament de l'ensenyament superior català sobre la Lomce si s'acaba aprovant. Si aquest és el cas, la nova selectivitat tindria una ponderació del 40% i suposaria un complement de la revàlida, que suposaria el 60% de la nota per accedir als graus.


El conseller Mas-Colell i el president de l'ACUP, Francesc Xavier Grau Vidal (Foto: ACN)